Forward arch®

Har du trötta, värkande fötter? Lider du kanske av knäproblem, höftproblem eller ryggproblem?

Hos mig kan du prova ut och köpa tredje generationen Alznerinlägg!

Forward Arch kan hjälpa dig-
Smärtande hälar, förhårdnader, liktornar, hallux valgus, hammartå, värkande ben och ryggont är bara symptom på andra, större problem.

Hårda underlag, felaktig fotbeklädnad, hög ålder och den egna kroppstyngden resulterar i obalans i rörelseapparaten. En anatomisk obalans i foten kan påverka hela kroppshållningen, vilket i sin tur kan leda till spännings- och smärtproblematik i knä, höft, rygg, nacke och skuldra.

Forward Arch säljs bland annat av allmänläkare, ortopeder, kiropraktorer och på idrottsmottagningar runt om i världen. I Sverige finner du det bara hos Fysioterapefter och masörer.

Forward Arch används av hundratusentals människor över hela världen.

De flesta hålfotsinlägg eller fotbäddar är gjorda för att passa den fot som orsakar problem. Hålfotsinlägget Forward Arch har däremot formen av en normal fot. Med tiden kommer din fots muskler och ligament att anpassa sig till inläggets korrekta anatomiska form, och trötthet och andra obehag som orsakats av felställningen elimineras.

Fotens valv är en sinnrik kombination av ben, muskler och ligament.
Foten har tre valv: det mediala, laterala och transversala valvet.
-Det största är det mediala valvet, vilket utgör håligheten på fotens insida.
-Det mindre, laterala valvet, som ligger på fotens utsida, går parallellt med det inre valvet.
-Det främre, transversala valvet, går mellan de två nämnda valven direkt bakom tårna. Alla tre valven behöver korrekt stöd och träning.

Forward Archs hålfotsinlägg korrigerar fotens läge och stödjer de små benen i dina fötter. Med tiden tränas och stärks musklerna i fötterna. Tillsammans kommer de här åtgärderna att träna dina fötter tillbaka till det normala, och problem som är relaterade till fötterna kan förmodas minska.

Välkommen till mig för konsultation och utprovning!

Fördelar med Forward Arch

Ger stöd åt fotens TRE valv = Idealiskt stöd och form-
Korrigerar linjen fot-knä-höft = Gör nytta för hela kroppen
Stärker fotens muskler = Stärker fotvalvens uppbyggnad
Ökar cirkulationen i underbenet = Bra för diabetiker
Lätt och sviktande = Komfortabelt att använda
Individuellt utprovade = Passar just till dina fötter
Kan användas i de flesta skor = Det behövs bara ett par inlägg
Används av idrottare = Förbättrar prestationen
Fuktavstötande = Ingen oönskad doft
Fri från allergener = Inga allergiska reaktioner
10-15 års livslängd = Ekonomiskt
Tillverkade i USA = Kvalitet och tillförlitlighet

 

Några exempel på problem som kan avhjälpas med Forward Arch

Hälsmärta: En kronisk inflammation av plantar fascian, en ligamentliknande struktur på fotens undersida som går från hälen till framfoten. Inflammationen orsakas av en partiell bristning av fascian vid infästet på hälbenet. Ett benigt utskott, som kan orsaka smärta, kan också bildas här. Orsaken till den partiella bristningen är överdriven, kraftig hälisättning, svagt främre fotvalv, och/eller sträckta muskler i fotsulan.

Hallux valgus: Felvinklad stortå med ibland ömmande benutväxt, kan orsakas av nedsänkt främre fotvalv. Även obalans och sammandragningar av stortåns muskler och för trånga skor kan vara en bidragande orsak. En rak, rörlig tå är viktig för balansen.

Nervsmärta: Kan uppstå när en nerv kläms mellan två mellanfotsben. Orsaken kan vara för trånga skor eller ett nedfallet främre fotvalv. Symtomen består bland annat av en brännande känsla i hålfoten.

Förhårdnader och liktornar: När fotens hud utsätts för upprepad nötning eller ihållande friktion kan förhårdnader av döda hudceller bildas på tårna eller på fotens undersida.

Hammartå: Bildas genom obalans mellan muskelgrupper eller nervpåverkan. Vissa leder i tårna böjs nedåt och andra uppåt.

Smärta i knän och höfter: Om foten överbelastas eller roterar inåt (pronerar) eller utåt (supinerar) under gång, kommer dina knän och höfter att utsättas för slitage. Korrekt stöd för det inre och yttre valvet kan ge omedelbar lindring.

Smärta i rygg, nacke och skuldror: Genom att studera den karaktäristiska bilden av ett fotavtryck kan man dra slutsatsen om anatomin i foten är orsaken till ett problem i rygg, nacke och/eller skuldra, eller om det med tiden kanske kan komma att orsaka ett problem.

Läs mer på http://www.forwardarchsweden.com

Kontakta oss

Majgatan 16, 215 65 Malmö
E-post sinneoform@gmail.com
Tel +46 (0)709 26 60 65